- 400 gr de foie
- 3 pomes grans
- 3 medallons de formatge de cabra
- 100 gr de mantequilla
- 2 cebes grans
- Massa de pasta de quiche (opcional)

- Es posa la massa de pasta de quiche en un motlle rectangular amb mantequilla perquè no s'enganxi i es posa al forn fins que quedi daurada. Es pelen les pomes, es tallen en rodanxes i se li treu el cor
- Es posa la mantequilla al microones i es fon
- Es "pinten" les pomes amb la mantequilla
- Es fiquen al forn, 15 minuts a 180º, es treuen i es deixen refredar
- En el motlle es van ficant capes de poma (solapant-les per tapar el forat del cor) i de foie de forma alternativa. La última capa que sigui de poma
- A dalt es pot acabar amb uns medallons de formatge o amb una capa de ceba caramelitzada, o com a la foto: la meitat amb formatge i l'altra meitat amb ceba.
- Per la capa de formatge, simplement treure la crosta blanca del formatge i ficar a sobre.
- Per fer la ceba caramelitzada:
- Es talla les cebes en juliana ( això vol dir en tires llargues)
- Es posa en una paella amb oli i quan comença a estar daurada es posa una mica de sal i dues collerades de sucre, es va remenant a foc lent
- Uns minuts després es tira mitja copa de vi blanc i es deixa reduir.
- Feta la ceba es posa sobre del motlle
- Es torna a ficar el motlle al forn a 180º durant 15 minuts
- Es treu i es deixa a temperatura ambient primer i a la nevera després
- Finalment es desmotlla (el procés més complicat de la recepta segurament) i es serveix amb una amanida al gust i unes galetes salades o torradetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada