dilluns, 19 de desembre del 2011

Cincfulles de foie amb poma

Ingredients per 4 persones:
  • 400 gr de foie
  • 3 pomes grans
  • 3 medallons de formatge de cabra
  • 100 gr de mantequilla
  • 2 cebes grans
  • Massa de pasta de quiche (opcional)
Elaboració:
  1. Es posa la massa de pasta de quiche en un motlle rectangular amb mantequilla perquè no s'enganxi i es posa al forn fins que quedi daurada. Es pelen les pomes, es tallen en rodanxes i se li treu el cor
  2. Es posa la mantequilla al microones i es fon
  3. Es "pinten" les pomes amb la mantequilla
  4. Es fiquen al forn, 15 minuts a 180º, es treuen i es deixen refredar
  5. En el motlle es van ficant capes de poma (solapant-les per tapar el forat del cor) i de foie de forma alternativa. La última capa que sigui de poma
  6. A dalt es pot acabar amb uns medallons de formatge o amb una capa de ceba caramelitzada, o com a la foto: la meitat amb formatge i l'altra meitat amb ceba.
  7. Per la capa de formatge, simplement treure la crosta blanca del formatge i ficar a sobre.
  8. Per fer la ceba caramelitzada:
    • Es talla les cebes en juliana ( això vol dir en tires llargues)
    • Es posa en una paella amb oli i quan comença a estar daurada es posa una mica de sal i dues collerades de sucre, es va remenant a foc lent
    • Uns minuts després es tira mitja copa de vi blanc i es deixa reduir.
  9. Feta la ceba es posa sobre del motlle
  10. Es torna a ficar el motlle al forn a 180º durant 15 minuts
  11. Es treu i es deixa a temperatura ambient primer i a la nevera després
  12. Finalment es desmotlla (el procés més complicat de la recepta segurament) i es serveix amb una amanida al gust i unes galetes salades o torradetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada