Ingredients (per a 6 persones):
- 1,5 Kg de patates per bullir ja pelades
- 75 cl de llet
- 125 gr de maionesa al gust (més o menys all)
- 160 gr de tonyina en conserva amb oli d’oliva verge
- 100 gr de formatge ratllat per gratinar (el que us agradi)
- 100 gr de tomàquet fregit
- Sal

Elaboració:
- Pelar les patates i tallar-les a trossets no massa grans, i rentar-les.
- Posar aigua a bullir. Quan bulli, posar-hi les patates amb sal. S’han de coure bastant (uns 15 minuts)
- Mentrestant, farem la maionesa i prepararem la resta d’ingredients. Aprofitem per posar en marxa el forn a 180ºC.
- Un cop bullides les patates, les passarem pel passa puré. S’ha de fer amb les patates encara calentes. I afegim la llet i ho remenem que quedi un puré suau. Tastem el gust de sal per si en falta. Si fes falta posaríem un xic més de llet.
- Amb una plata per posar al forn, d’unes dimensions de 30 cm x 20 cm, posem la primera capa de puré de patata. Ho aplanem. A continuació, posem la maionesa i la tonyina trossejada. Posteriorment acabem de posar el puré que ens queda, havent aconseguit d’aquesta forma dos capes de puré de patata. Ho aplanem.
- Ara agafem el tomàquet fregit i l’escampem per damunt del pastis. A continuació hi posem el formatge ratllat.
- Amb el forn calent hi posem el pastis. Ho deixem uns 10 minuts per a que temperi i llavors posem al gratinador. Un cop gratinat ja està.
- Es serveix calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada