divendres, 23 de març del 2012

Pastís de patata


Ingredients (per a 6 persones):

  • 1,5 Kg de patates per bullir ja pelades
  • 75 cl de llet
  • 125 gr de maionesa al gust (més o menys all)
  • 160 gr de tonyina en conserva amb oli d’oliva verge
  • 100 gr de formatge ratllat per gratinar (el que us agradi)
  • 100 gr de tomàquet fregit
  • Sal

Elaboració:

  1. Pelar les patates i tallar-les a trossets no massa grans, i rentar-les.
  2. Posar aigua a bullir. Quan bulli, posar-hi les patates amb sal. S’han de coure bastant (uns 15 minuts)
  3. Mentrestant, farem la maionesa i prepararem la resta d’ingredients. Aprofitem per posar en marxa el forn a 180ºC.
  4. Un cop bullides les patates, les passarem pel passa puré. S’ha de fer amb les patates encara calentes. I afegim la llet i ho remenem que quedi un puré suau. Tastem el gust de sal per si en falta. Si fes falta posaríem un xic més de llet.
  5. Amb una plata per posar al forn, d’unes dimensions de 30 cm x 20 cm, posem la primera capa de puré de patata. Ho aplanem. A continuació, posem la maionesa i la tonyina trossejada. Posteriorment acabem de posar el puré que ens queda, havent aconseguit d’aquesta forma dos capes de puré de patata. Ho aplanem.
  6. Ara agafem el tomàquet fregit i l’escampem per damunt del pastis. A continuació hi posem el formatge ratllat.
  7. Amb el forn calent hi posem el pastis. Ho deixem uns 10 minuts per a que temperi i llavors posem al gratinador. Un cop gratinat ja està.
  8. Es serveix calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada