Ingredients (per a 4 persones):

- 6 cullerades de mantega
- 700 gr de bistec de vedella un xic gruixut per tallar a tires
- 200 gr de xampi tallats a làmines
- 1 c.p. de mostassa (de la bona)
- 2 c.s. de xerès sec
- 150 gr de nata espessa
- Sal i pebre
- 350 gr de “rigatoni” (pasta semblant als macarrons
- 2 c.p. d’oli d’oliva
- 75 gr de mantega
Elaboració:
- Es fa desfer la mantega amb una paella gran a foc lent i es fregeixen les tires de vedella. Uns sis minuts removent sense parar. Amb una escumadora posem la carn en una plata refractària per reservar-ho calent.
- Es sofregeixent les làmines de xampi durant uns 5 minuts amb el suc que hagi quedat a la paella. Afegim la mostassa, la sal i el pebre. Es sofregeix uns 2 minuts i afegim el xeres i la nata. Ho deixem coure uns 3 minuts més i llavors tirem la salsa a sobre de les tires de vedella.
- Coem la carn amb la seva salsa durant uns 10 minuts en el forn pre-escalfat a 190 ºC.
- Mentrestant, en una cassola gran, escalfem a mig foc aigua amb sal. Quan comenci a bullir, afegim l’oli i la pasta. S’ha de coure a foc viu durant 10-12 minuts o fins que estigui “al dente”. S’escorre i es passa a una plata pre-escalfada. Amanim la pasta amb la mantega.
- Es serveix la carn amb la pasta. Es pot adornar amb triangles de pa acabat de torrar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada