- 220 gr. de mantega
- 350 gr. de xocolata amarga
- 430 gr. de sucre
- 4 ous
- 150 gr. de farina
- 8 gr. d’impulsor en pols
- 7 gr. essència de vainilla
- 100 gr. de nous sense pell
- 1 mica de sal
Pel setinat:
- 200 gr. de xocolata amarga
- 25 gr. de mantega
- 215 gr. de sucre
- 3 gr. essència de vainilla
- 1 ou
Elaboració:
- Desfer la mantega lentament al microones juntament amb la xocolata trancada a trossets, amb un vol. Ha de quedar tebi per poder-ho barrejar tot, sense escalfar massa.
- Apart, barregem amb un altre vol, el sucre, els ous i una mica de sal, fins a obtenir un líquid escumós i clar. Podeu utilitzar el robot de cuina, que utilitzeu per a muntar les clares. A continuació, incorporem la mantega i el xocolata fos, la farina tamisada i l’essència de vainilla.
- Traiem la pell de les nous. Per fer això, el que farem es escalfar el forn a 180ºC i un cop arribi a aquesta temperatura posem les nous a la plata del forn, durant uns 5 minuts. Agafem un drap de cuina net i les posem dins i donem uns cops suaus fins aconseguir treure tota la pell. Llavors les piquem finament i les afegim al compost anterior, conservant unes quantes apart per després decorar la preparació.
- Engrassar amb mantega un motlle gran rectangular de dimensions aproximades 35cm x 20 cm. (és important les dimensions!)
- Tirem el compost en el motlle i el posem a forn ja calent, a una temperatura de 180ºC durant uns 35-40 minuts, aproximadament.
- Un cop tret del forn, el pastis, preparem el setinat. Agafem un vol per anar al microones, i hi posem 40 gr. d’aigua calenta, la mantega i la xocolata. Un cop tot desfet deixem que es refredi un xic, i hi posem el sucre, l’essència de vainilla i un ou batut, i barregem bé tots els ingredients.
- Tirem el setinat per damunt del pastis. Incorporem també, abans que es refredi el setinat, les nous picades que havíem conservat prèviament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada