divendres, 2 de novembre del 2012

Sopa de xampinyons


2012-04-12 21.40.39.jpgIngredients (per a 4 persones):

  • 700 gr. de xampinyons enters
  • 40 gr. de mantega
  • 2 cebes
  • 200 ml de nata per cuinar
  • 1,5 litres de brou de verdures
  • 25 gr. de farina
  • Un xic de julivert
  • Sal i pebre
  • 3 cullerades de vi blanc

Elaboració:


  1. Netejar i tallar a làmines els xampinyons.
  2. Fondre 20 gr. de mantega amb una paella, i afegir-hi ¾ parts de tots els xampinyons tallats a làmines. Coure uns 8 minuts a foc molt lent, fins aconseguir que quasi no quedi res d’aigua. Es retira del foc.
  3. Trinxem les cebes, a una mida petita. Amb una olla, que ens servirà per a fer la sopa, hi fonem 20 gr. de mantega i hi posem les cebes trinxades. Ho fem a foc lent, per a que s’estovin (uns 4 minuts). Hi afegim la farina i remenem sense parar durant uns 2 minuts. A continuació hi posem el vi, el brou i els xampis que havíem fregit.
  4. Ho deixem bullir a foc molt lent, posant el tap de l’olla, durant uns 20 minuts. A continuació ho batem tot amb la batedora, fins que quedi ben fi.
  5. Llavors hi posem la crema de llet, el julivert i la resta de xampinyons que havíem reservat tallats a làmines bastant fines. Ho deixem bullir durant uns 5 minuts a foc molt lent.
  6. Ja podem servir la sopa, afegint-hi una mica de nata per cuinar, com a adorno i algun tipus de fulla aromàtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada