- 700 gr. de xampinyons enters
- 40 gr. de mantega
- 2 cebes
- 200 ml de nata per cuinar
- 1,5 litres de brou de verdures
- 25 gr. de farina
- Un xic de julivert
- Sal i pebre
- 3 cullerades de vi blanc
Elaboració:
- Netejar i tallar a làmines els xampinyons.
- Fondre 20 gr. de mantega amb una paella, i afegir-hi ¾ parts de tots els xampinyons tallats a làmines. Coure uns 8 minuts a foc molt lent, fins aconseguir que quasi no quedi res d’aigua. Es retira del foc.
- Trinxem les cebes, a una mida petita. Amb una olla, que ens servirà per a fer la sopa, hi fonem 20 gr. de mantega i hi posem les cebes trinxades. Ho fem a foc lent, per a que s’estovin (uns 4 minuts). Hi afegim la farina i remenem sense parar durant uns 2 minuts. A continuació hi posem el vi, el brou i els xampis que havíem fregit.
- Ho deixem bullir a foc molt lent, posant el tap de l’olla, durant uns 20 minuts. A continuació ho batem tot amb la batedora, fins que quedi ben fi.
- Llavors hi posem la crema de llet, el julivert i la resta de xampinyons que havíem reservat tallats a làmines bastant fines. Ho deixem bullir durant uns 5 minuts a foc molt lent.
- Ja podem servir la sopa, afegint-hi una mica de nata per cuinar, com a adorno i algun tipus de fulla aromàtica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada