divendres, 2 de novembre del 2012

Crema esponjosa de xocolata i mel

2012-10-18 22.55.49.jpg
Ingredients (per a 4 persones):

  • 225 gr. de xocolata per fondre
  • 200 gr. de nata
  • 35 + 50 gr. de mantega
  • 25 gr. de mel de romaní
  • 2 plàtans
  • 50 gr. de sucre
  • 50 ml de wisky
  • 2 c.s. de sucre
  • Bescuits de “soletilla”
  • Fulles de menta fresca

Elaboració:

  1. Posem en un cassó la nata amb 25 gr. de mantega i la mel. Ho fem bullir. Ho retirem del foc i afegim la xocolata trossejada. Ho remenem fins que estigui totalment fos. Ho deixem refredar a la nevera.
  2. Posem el sucre en una paella i, quan comenci a caramel·litzar-se, afagim 25 gr de mantega i els plàtans tallats a rodanxes. Retirem els plàtans i posem els 25 gr. de mantega restants.
  3. Muntem la mousse, que teníem reservat a la nevera, amb unes varetes elèctriques.
  4. Calentem el wisky amb 2 c.s. de sucre.
  5. Posem, en uns bols adequats, una base de bescuits lleugerament mullats amb wisky, i ho cobrim amb la mousse i les rodanxes de plàtan.
  6. Adornem amb menta fresca picada i la resta del caramel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada